MENU

Het Historium

Historium Story

In de Historium Story nemen we u mee op een tijdreis naar de Brugse Middeleeuwen. U beleeft een wonderlijk liefdesverhaal terwijl u wandelt door zeven historische themakamers met decor, film en speciale effecten. Met een audioguide hoort u alles over de Gouden Eeuw van Brugge en waant u zich even terug in de tijd van Jan van Eyck. Het Historium ligt op de Markt, waar vroeger de Waterhalle stond. Dit was de centrale opslagplaats voor de scheepvaart in de bloeiende handelsstad. De locatie is gereconstrueerd in deze attractie en geeft uw bezoek een extra dimensie.

Historium Virtual Reality

Iedereen die wil proeven van virtual reality kan in het Historium prachtige ervaringen beleven. U kunt uw Historium-bezoek uitbreiden met een virtueel bezoek aan Brugge in de Gouden Eeuw. Met de Historium Virtual Reality maakt u een indrukwekkende tocht door het middeleeuwse Brugge, waarbij u uw handen kunt zien én gebruiken. U beleeft deze tijdreis in het Historium zelf, in een virtual reality cabine. Trekt u liever de stad in? Met de City VR biedt het Historium ook een virtuele outdoor beleving aan.

Panoramisch terras

Vanop het panoramisch terras op de tweede verdieping geniet u van een prachtig uitzicht op de Markt van Brugge. De Markt is nog steeds het kloppend hart van Brugge. Het panoramisch terras is vrij toegankelijk en dé ideale plek voor een mooi fotomoment.

Historium Tower

Voor een nog indrukwekkender zicht op de Brugse Markt en het Belfort kunt u de Historium Tower beklimmen, de mooie neogotische toren met een totale hoogte van ongeveer 35 meter. Eens de top behaald, wordt u beloond met een adembenemend 360°-uitzicht op de belangrijkste gebouwen van Brugge.

Historium Exhibition

Bij het buitengaan van de laatste kamer van de Historium Story of na uw bezoek aan de Historium Tower, komt u terecht in de Historium Exhibition. Deze interactieve tentoonstelling geeft historische toelichting over het middeleeuwse Brugge. U krijgt uitleg over de architectuur, de stadsplattegrond en de stadsomwallingen. Verder kunt u zien hoe historici en ontwerpers te werk gingen met de modernste technieken om de Historium Story te maken.

DisclaimerAlgemene voorwaardenCookie voorkeuren