MENU

Het Historium

Beleef de magie van het Historium

Het Historium is een wonderlijke historische belevingsattractie, die u meeneemt op een tijdreis naar de Gouden Eeuw.
In het Historium brengen we u terug naar de Brugse middeleeuwen. Filmische decors met muziek en speciale effecten voeren u mee in een liefdesverhaal gebaseerd op het schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele' van Jan van Eyck. Het Historium ligt op de Markt, waar vroeger de Waterhalle stond. Dit was de centrale opslagplaats voor de scheepvaart in de bloeiende handelsstad. De locatie is gereconstrueerd in de attractie en geeft uw bezoek een extra dimensie. Stap mee in het verleden en ervaar wat er toen leefde.

Terug in de tijd met virtual reality

Iedereen die wil proeven van virtual reality kan in het Historium prachtige ervaringen beleven. U kunt uw Historium-bezoek uitbreiden met een virtueel bezoek aan Brugge in de Gouden Eeuw. Met de VR Experience maakt u een indrukwekkende virtuele tocht door het middeleeuwse Brugge, waarbij u uw handen kunt zien én gebruiken. U beleeft deze tijdreis in het Historium zelf, in een virtual reality cabine. Trekt u liever de stad in? Met de City VR biedt het Historium ook een virtuele outdoor beleving aan.

Panoramisch terras

Vanop het panoramisch terras op de tweede verdieping geniet u van een prachtig uitzicht op de Markt van Brugge. De Markt is nog steeds het kloppend hart van Brugge.

Het panoramisch terras is vrij toegankelijk en dé ideale plek voor een mooi fotomoment.

Shop

In de shop van het Historium vindt u souvenirs, gadgets, postkaarten, Duvel collectors items, speelgoed, boeken, strips...

Kom gezellig rondsnuisteren in onze winkel en vind er de leukste cadeaus voor uzelf en uw familie.

Interactieve tentoonstelling

Bij het buitengaan van de laatste kamer van de Historium-attractie, komt u terecht in de interactieve tentoonstelling. Deze tentoonstelling geeft historische toelichting over het middeleeuwse Brugge. U krijgt uitleg over de architectuur, de stadsplattegrond en de stadsomwallingen. Verder kunt u zien hoe historici en ontwerpers te werk gingen met de modernste technieken om de Historium-attractie te maken.

DisclaimerVerkoopsvoorwaarden