MENU

Scholen

Plezier voor alle leerlingen en leeftijden!

Aan de hand van verschillende educatieve programma’s maakt u uw schoolreis of klasuitstap aantrekkelijk en leerrijk. De leerlingen krijgen in het Historium een toegankelijke introductie tot de middeleeuwse geschiedenis van Brugge en Jan van Eyck, met film, muziek en special effects. Een concept rond Jan van Eycks leefwereld dat aansluit op de leefwereld van jongeren. In 2017 werd het Historium finalist bij de Toerisme Vlaanderen Awards in de categorie 'Beste Familievriendelijk Toeristisch Product': een mooie erkenning van ons werk om jongeren te inspireren met nieuwe technologie.
Het Historium heeft alle faciliteiten in huis om klassen op een vlotte manier te ontvangen.

SchoolticketsPrijzen geldig t.e.m. 30/06/2021

Ticket Historium Story

Ticket Historium Story
Vanaf € 6 p.p.
Historium-ontdekkingstocht door de Brugse Middeleeuwen:
  • Historium Story + Exhibition

Basisonderwijs: € 6,00
Secundair onderwijs: € 8,00
Hoger en volwassenenonderwijs: € 10,00

Ticket Historium Story + VR

Ticket Historium Story + VR
Populairste ticket!
Dé ultieme Historium-beleving:
  • Historium Story + Exhibition
  • Historium Virtual Reality

Basisonderwijs: € 8,00
Secundair onderwijs: € 10,00
Hoger en volwassenenonderwijs: € 12,00
Aangeraden minimumleeftijd voor de Historium Virtual Reality is 11 jaar. Jongere bezoekers vanaf 6 jaar zijn toegestaan onder begeleiding van een volwassene.

Picknicken in het Historium

Schoolgroepen die het Historium bezoeken kunnen gebruik maken van onze picknickruimte. Deze verwarmde ruimte biedt plaats aan 50 personen en is gratis te gebruiken mits afname van één drankje per persoon (€ 2 per drankje). Graag op voorhand reserveren.
Opgelet: bij het ter plaatse annuleren van de picknickruimte dient een annulatievergoeding van 25 euro betaald te worden.

Voordelige pakkettenPrijzen geldig t.e.m. 30/06/2021

Combi Historium & Choco-Story

Combi Historium & Choco-Story
Met deze formule combineert u uw Historium-bezoek met een bezoek aan het Brugse chocolademuseum Choco-Story. Bij Choco-Story toont men met demonstraties en smaaktesten hoe cacao wordt verwerkt tot chocolade. U krijgt een volledig beeld van de geschiedenis van de chocolade.
Klik hier voor meer info over Choco-Story.
  • Historium Story + Exhibition
  • Choco-Story

Basisonderwijs: € 10,00
Secundair onderwijs: € 14,00

Combi Historium & Historium Wandeling

Combi Historium & Historium Wandeling
Trek na uw Historium-bezoek de stad in voor een gegidste rondleiding van ongeveer 1 uur. De ervaren gids neemt u mee langs de belangrijkste locaties die in ons verhaal voorkomen. Dit ticket geeft u toegang tot:
  • Historium Story + Exhibition
  • Historium Wandeling (1,5 km)

Basisonderwijs: € 12,00
Secundair onderwijs: € 14,00
Hoger en volwassenenonderwijs: € 16,00

Educatieve pakketten

Maak uw klasbezoek aan het Historium nog intenser en met onze educatieve pakketten. Het lespakket en de educatieve pakketten kunt u zelf downloaden.

Family Trail (basisonderwijs)
Educatief pakket basisonderwijs
Educatief pakket secundair onderwijs
Voor de sleutels/oplossingen tot de pakketten, mail naar info@historium.be.

TIP! Lespakket

Praktisch

Reservatie vereist
Elk schoolbezoek dient u minstens 10 werkdagen voor de bezoekdag te reserveren via het online reservatieformulier. Uw reservatie wordt ingepland en bevestigd d.m.v. een offerte. Na goedkeuring van de offerte wordt de reservatie definitief en ontvangt u de factuur van uw bezoek. De betaling verloopt via overschrijving en dient voldaan te zijn voor het bezoek. U kunt het aantal deelnemers ter plaatse bijsturen op de dag van uw bezoek.
Zo kunnen wij u vlot ontvangen en worden wachttijden zo veel mogelijk vermeden. Op drukke dagen voorzien wij een aparte schoolbalie. De educatieve pakketten kunt u zelf downloaden.

Reserveren


Opties
U kunt ook een optie nemen. Uiterlijk 10 werkdagen voor het geplande bezoek dient de optie bevestigd of geannuleerd te worden.

Begeleiding
Wij vragen dat u per klasgroep 1 begeleider voorziet (1 per 15 leerlingen). Het Historium biedt 1 gratis begeleider per 15 betalende leerlingen. Extra begeleiders betalen dezelfde prijs als de leerlingen.

Buitengewoon onderwijs
Voor het buitengewoon onderwijs biedt het Historium 1 gratis begeleider per 10 betalende leerlingen. Extra begeleiders betalen dezelfde prijs als de leerlingen. Indien uw school buitengewoon onderwijs aanbiedt, vermeldt u dat best bij ‘Bericht’ tijdens uw reservatie.

Bereikbaarheid
Het Historium ligt centraal in de stad, op de Markt van Brugge. We bevinden ons op wandelafstand van het station, maar zijn ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Touringcars mogen het stadscentrum niet binnenrijden. Alle info over onze bereikbaarheid vindt u hier.

Gratis Profpass
Als bedanking voor uw bezoek ontvangt u tijdens uw schoolbezoek 1 Profpass per 15 leerlingen. Met deze Profpass heeft u samen met uw familie (max. 2 volwassenen en 3 kinderen) gratis toegang tot Mini-Europe, Pairi Daiza, SEA LIFE Blankenberge en Historium Brugge. De Profpass 2020 is geldig voor een bezoek t.e.m. 31/03/2021.
Actie geldig zolang de voorraad strekt. De partnerattracties kunnen in de loop van het seizoen worden gewijzigd.

Korting met de Lerarenkaart
Op vertoon van uw lerarenkaart geniet u van een korting. Zo betaalt u:
  • € 12,50 in plaats van € 14,00 voor een Ticket Historium Story
  • € 16,00 in plaats van € 17,50 voor een Ticket Historium Story + VR

Vragen?
Neem contact op met:
Simon Moeyaert
simon.moeyaert@historium.be
+32 (0) 50 34 80 36
DisclaimerAlgemene voorwaardenCookie voorkeuren