MENU

Scholen

Plezier voor alle leerlingen en leeftijden!

Het Historium is geen saai museum, maar een boeiende attractie die jullie meeneemt op een tijdreis naar de Brugse middeleeuwen ten tijde van Jan van Eyck! Aan de hand van verschillende educatieve programma’s maak je jullie schoolreis of klasuitstap aantrekkelijk en leerrijk. De leerlingen krijgen tijdens een excursie in het Historium een toegankelijke introductie tot de middeleeuwse geschiedenis van Brugge en Jan van Eyck, met film, VR, muziek en special effects. Een concept met edutainment rond Jan van Eycks leefwereld dat perfect aansluit op de leefwereld van jongeren.

In 2017 werd het Historium finalist bij de Toerisme Vlaanderen Awards in de categorie 'Beste Familievriendelijk Toeristisch Product': een mooie erkenning van ons werk om jongeren te inspireren met nieuwe technologie.

SchoolticketsPrijzen geldig t.e.m. 31/07/2024

Ticket Historium Story + VR

Ticket Historium Story + VR
Populairste ticket!
Dé ultieme Historium-beleving:
 • Historium Story + Exhibition
 • Historium Virtual Reality
 • Duur: ca. 1u15

Basisonderwijs: € 10
Secundair onderwijs: € 13
Hoger en volwassenenonderwijs: € 16
Aangeraden minimumleeftijd voor de Historium Virtual Reality is 6 jaar.

Ticket Historium Story

Ticket Historium Story
Vanaf € 7 p.p.
Historium-ontdekkingstocht door de Brugse Middeleeuwen:
 • Historium Story + Exhibition
 • Duur: ca. 1u00

Basisonderwijs: € 7
Secundair onderwijs: € 10
Hoger en volwassenenonderwijs: € 13

Picknicken in het Historium

Schoolgroepen die het Historium bezoeken kunnen gebruik maken van onze picknickruimte. Deze verwarmde ruimte biedt plaats aan 50 personen en is gratis te gebruiken mits afname van één drankje per persoon (€ 2,50 per drankje). Graag op voorhand reserveren.
Opgelet: bij het ter plaatse annuleren van de picknickruimte dient een annulatievergoeding van 25 euro betaald te worden.

Voordelige pakkettenPrijzen geldig t.e.m. 31/07/2024

Combi Historium & Choco-Story

Combi Historium & Choco-Story
Met deze formule combineer je jullie Historium-bezoek met een bezoek aan het vernieuwde Choco-Story, het Brugse chocolademuseum. Bij Choco-Story toont men met demonstraties en smaaktesten hoe cacao wordt verwerkt tot chocolade. Jullie krijgen een volledig beeld van de geschiedenis van de chocolade.
Klik hier voor meer info over Choco-Story.
 • Historium Story + Exhibition (ca. 1u)
 • Choco-Story (ca. 1u30)

Basisonderwijs: € 13
Secundair onderwijs: € 19

Combi Historium & Historium Wandeling

Combi Historium & Historium Wandeling
Trek na jullie Historium-bezoek de stad in voor een gegidste rondleiding van ongeveer 1 uur. De ervaren gids neemt jullie mee langs de belangrijkste locaties die in ons verhaal voorkomen. Dit ticket geeft toegang tot:
 • Historium Story + Exhibition (ca. 1u)
 • Historium Wandeling (ca. 1u / 1,5 km)

Basisonderwijs: € 13
Secundair onderwijs: € 16
Hoger en volwassenenonderwijs: € 19

Combi Historium & Body Worlds

Combi Historium & Expo Terracottaleger
Combineer jullie bezoek aan het Historium met de tijdelijke expositie Expo Body Worlds in Site Oud Sint-Jan (03/05/2024 - 09/03/2025). Deze nieuwe tentoonstelling toont een unieke collectie echte, menselijke, geplastineerde lichamen die het lichaam in gezondheid en nood illustreren, terwijl het potentieel, de kracht en de vitaliteit ervan worden benadrukt. Klik hier voor meer info over Expo Body Worlds.
 • Historium Story + Exhibition (ca. 1u)
 • Expo Body Worlds (ca. 1u30)

Basisonderwijs: € 16
Secundair onderwijs: € 19
Hoger en volwassenenonderwijs: € 22

Educatieve pakketten

Maak je klasbezoek aan het Historium nog intenser met onze educatieve pakketten. Het lespakket en de educatieve pakketten kan je zelf downloaden.

Het gestolen schilderij (1e en 2e graad basis)
Sleutel/oplossingen

De Van Eyck code (3e graad basis en 1e graad secundair)
Sleutel/oplossingen

De Historium quiz (2e en 3e graad secundair)
Sleutel/oplossingen

TIP! Lespakket

Praktisch

Reservatie vereist
Elk schoolbezoek dient u minstens 10 werkdagen voor de bezoekdag te reserveren via het online reservatieformulier. Jullie reservatie wordt ingepland en bevestigd d.m.v. een offerte. Na goedkeuring van de offerte wordt de reservatie definitief en ontvangen jullie de factuur van jullie bezoek. De betaling verloopt via overschrijving en dient voldaan te zijn voor het bezoek. Je kunt het aantal deelnemers ter plaatse bijsturen op de dag van jullie bezoek.
Zo kunnen wij jullie vlot ontvangen en worden wachttijden zo veel mogelijk vermeden. Op drukke dagen voorzien wij een aparte schoolbalie. De educatieve pakketten kan je zelf downloaden.

Reserveren


Opties
Jullie kunnen een optie nemen. Uiterlijk 10 werkdagen voor het geplande bezoek dient de optie bevestigd of geannuleerd te worden.

Begeleiding
Wij vragen dat jullie per klasgroep 1 begeleider voorzien (1 per 15 leerlingen). Het Historium biedt 1 gratis begeleider per 15 betalende leerlingen. Extra begeleiders betalen dezelfde prijs als de leerlingen.

Buitengewoon onderwijs
Voor het buitengewoon onderwijs biedt het Historium 1 gratis begeleider per 10 betalende leerlingen. Extra begeleiders betalen dezelfde prijs als de leerlingen. Indien jouw school buitengewoon onderwijs aanbiedt, vermeld je dat best bij ‘Bericht’ tijdens jullie reservatie.

Bereikbaarheid
Het Historium ligt centraal in de stad, op de Markt van Brugge. We bevinden ons op wandelafstand van het station, maar zijn ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Touringcars mogen het stadscentrum niet binnenrijden. Alle info over onze bereikbaarheid vindt u hier.

Gratis Profpass
Als bedanking voor jullie bezoek ontvang je tijdens jullie schoolbezoek 1 Profpass per 15 leerlingen. Met deze Profpass heb je samen met jouw familie (max. 2 volwassenen en 2 kinderen) gratis toegang tot Mini-Europe, Pairi Daiza, SEA LIFE Blankenberge en Historium Brugge.
Actie geldig zolang de voorraad strekt. De partnerattracties en voorwaarden kunnen in de loop van het seizoen worden gewijzigd.

Korting met de Lerarenkaart
Op vertoon van jouw lerarenkaart geniet je van een korting. Zo betaal je:
 • € 16 in plaats van € 20 voor een Ticket Historium Story
 • € 21 in plaats van € 25 voor een Ticket Historium Story + VR

Vragen?
Neem contact op met:
Simon Moeyaert
simon.moeyaert@historium.be
+32 (0) 50 34 80 36
DisclaimerAlgemene voorwaardenCookie voorkeuren