MENU

Terug in de tijd met virtual reality!

Iedereen die wil proeven van VR kan in het Historium prachtige ervaringen beleven. Ontdek de Brugse middeleeuwen tijdens een virtuele tocht alsof je er zelf bij was, of speel de meest uitdagende VR-games!

Historium Virtual Reality

Start je bezoek aan het Historium met een virtuele vlucht door het middeleeuwse Brugge. Gedurende 10 minuten bewonder je door je VR-bril de middeleeuwse architectuur, waarbij verdwenen gebouwen terug tot leven komen. Je vaart door de Waterhalle en vliegt over de Sint-Donaaskerk. Kortom, een intense VR-beleving die je voelt tot in de toppen van je tenen! Tip: vergeet je virtuele handen niet te gebruiken en krijg een echt gevoel van het verleden.

Historium VR: Relive the History of Bruges

Het Historium ontwikkelde een grensverleggende app die de ontdekking van het middeleeuwse Brugge naar de 'next level' brengt. Met de app 'Historium VR: Relive the History of Bruges' (en de nodige high tech apparatuur) beleef je de Gouden Eeuw vanuit je zetel thuis. Maak een praatje met middeleeuwers, ga boogschieten op de Burg of roeien op de Reien…
Het Historium toont hiermee aan pionier te zijn op vlak van innovatie binnen de museale wereld.

Koop nu online:

VR Arcade Brugge

In de VR Arcade Brugge ontdek je de onbegrensde wereld van virtual reality dankzij de meest uitdagende VR games. De VR Arcade is gevestigd in het bijgebouw op het binnenplein van het Historium. Tijdelijk gesloten.

City VR: virtuele ontdekkingstocht door de stad

Met de City VR biedt het Historium een virtuele teaser / buitenbeleving aan. Ga zelf op ontdekkingstocht door Brugge met je smartphone (en eventueel een cardboard voor de volledige beleving). Op 6 locaties in het centrum van Brugge kun je met de City VR zien hoe de gebouwen er uitzagen in de 15e eeuw. Zonder je smartphone zie je dan hoe de plek er nu uitziet. Kan je de verschillen vinden?

De 6 locaties zijn: Historium Brugge (1), Markt (2), Belfort (3), Burg (4), Kraanplein (5) en Sasplein (6).

DisclaimerAlgemene voorwaardenCookie voorkeuren