Praktisch

Historium ligt in het hartje van de stad op de Markt, op een steenworp van het standbeeld van Jan Breydel en Pieter de Coninck.

Historium Brugge
Markt 1
8000 Brugge
BELGIË

Bereikbaarheid

Met de auto
De beste optie is om de auto aan het station van Brugge te parkeren. Parking centrum station is de grootste en goedkoopste parking in Brugge. Op vertoon van een parkeerticket (aan de 'De Lijn' winkel aan het station of aan de buschauffeur) kunnen de bestuurder en drie passagiers gratis de bus naar het centrum van de stad nemen. Dit is niet geldig bij andere parkings. Toekomen in Brugge via de ring R30 (Buiten Begijnvest).

Anders parkings: 't Zand, Zilverpand, Biekorf of 't Pandreitje.

Met de trein
Er is op vaste basis een trein naar Brugge, vanuit Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk en Oostende.

Meer info op de website van NMBS.

Met de bus
Vlotte verbinding tussen het station en de Markt. Alle bussen met vermelding ''Centrum'' stoppen in de buurt van Historium. Lijnen 2 en 12 stoppen zelfs voor de deur van Historium.

Meer info op de website van De Lijn.

Openingsuren

Dagelijks open van 10u tot 18u (tickets verkrijgbaar tot 17u). Aangepaste openingsuren op 24/12, 25/12, 31/12 en 01/01.
De duur van een bezoek is ongeveer 1 uur.

Bekijk hier alle openingsuren.

Tickets en prijzen

Om een overzicht te krijgen van onze prijzen en combitickets voor individuelen en families, klik hier!

Groepsvoordelen en pakketten

Een bezoek aan Historium is de perfecte uitstap voor groepen, verenigingen, bedrijven ...
Zowel jong als oud kan genieten van Historium als een vermakelijke, historische en zintuigelijke ervaring. Alles is aanwezig om je uitstap tot een onvergetelijke dag te maken! Voor meer informatie, klik hier.

Andersvaliden

Historium is zeer toegangelijk voor personen met een rolstoel, ook zij kunnen een magische dag beleven in de historische belevingsattractie. Er is een lift die alle verdiepingen met elkaar verbindt en we beschikken over aangepaste audioguides om het verhaal volledig te kunnen volgen.

Let wel op! Voor een comfortabel bezoek worden per show maximum 2 rolstoelgebruikers toegelaten. Historium voorziet persoonlijke begeleiding tijdens het bezoek aan de attractie. Hierdoor kan het gebeuren dat er een wachttijd van maximum 30 minuten kan ontstaan.

Voor slechthorenden hebben we ringleiding voorzien.

Wifi

Historium biedt gratis Wi-Fi aan. Mensen die de website willen bekijken of een foto willen delen met vrienden via social media, kunnen dit volledig gratis doen via het "_Historium WiFi" netwerk.

Faciliteiten

De faciliteiten van Historium worden zoveel mogelijk afgestemd op de behoeften van de bezoekers. Voor meer informatie over onze faciliteiten, klik hier.

Overnachting

Om accomodaties in Brugge te bekijken, kijk op HotelsCombined.

Veel gestelde vragen

Heb je nog altijd vragen, bezoek dan deze pagina.