MENU

Family Trail

Historium plan

Historium brengt nog meer beleving en actie voor kinderen en families
Met de meertalige Family Trail verwelkomen we ook graag families met kinderen. Na het bezoek aan de Historium Story is er in de Historium Exhibition een speelse aanduiding van de meest kindvriendelijke elementen, zodat ook onze jongste bezoekers zich als kind aan huis voelen.

Een parcours dat specifiek kinderen aanspreekt
Binnen het Historium zijn er, naast het informatieve aanbod, verschillende activiteiten die de nadruk leggen op de funfactor. Deze springen door middel van leuke stickers met aanduidingen ‘kidsproof’, meteen in het oog. Dit uiltje is de grappige mascotte die kinderen op sleeptouw neemt en de weg wijst naar wat hen het meest zal boeien. Hij vormt de gids doorheen het bezoek, met een aantal spelletjes die deel uitmaken van een boeiende speurtocht.

Nog meer beleving met spelelementen
Daarnaast kunnen jong en oud in bakjes voelen en ruiken, om zo te ontdekken welke producten en geuren bij de middeleeuwen horen en welke niet. Ook wordt de omgeving van het Historium - het prachtige historische marktplein van Brugge - mee betrokken in de speurtocht.

Niets moet, plezier maken is warm aanbevolen
De Family Trail geeft op een ludieke manier aanwijzingen, maar is geen strak opgevat of verplicht te volgen parcours. Het houdt geen competitie of stress in, je mag het ook achterstevoren volgen of slechts gedeeltelijk volgen: als je er maar plezier aan beleeft. Het is de bedoeling dat families het Historium en de geschiedenis van Brugge zo actief mogelijk gaan beleven.

Praktisch
Aan de ticketbalie krijgen families een blad met daarop uitleg bij het uitgetekende parcours. Dat blaadje doet louter dienst als kompas en hoeven ze niet in te dienen. Het gaat immers niet om een wedstrijd. Om aan te geven dat wie met het gezin naar het Historium komt, al gewonnen hééft, krijgen kinderen bij het binnenkomen een leuke badge mee.

DisclaimerAlgemene voorwaardenCookie voorkeuren