VR Experience

The Virtual Reality Experience: een volwaardige beleving!

Historium streeft naar een waarheidsgetrouwe en realistische beleving. Hiervoor werd hand tracking toegevoegd zodat je het 15de-eeuwse Brugge volledige kunt beleven. De beleving gaat een stap verder dan wat je ziet op je smartphone en een VR-bril thuis.

Met de VR Experience beleef je gedurende 10 minuten het middeleeuwse Brugge in een 360° virtuele wereld. Dit kan voor of na een bezoek aan het Historium voor een meerprijs van slechts 3,50 euro.

Virtual Reality Lab

Voor de oprichting van het Virtual Reality Laboratorium besloot Historium samen te werken met de bedrijven OculusTM en Sevenedge, voor de ontwikkeling van de hard- en software. Sevenedge brengt voor Historium het 15de eeuwse Brugge virtueel tot leven. Voor de ontwikkeling van de Virtual Reality-omgeving werkte men nauw samen met het historisch comité van Historium om de stad Brugge geschiedkundig zo accuraat mogelijk weer op te bouwen. Het resultaat is indrukwekkend!

Na een uitgebreide testperiode met duizenden proefpersonen werd nu de VR Experience officieel geopend.

Waarschuwing in het belang van uw gezondheid en veiligheid

Zwangere vrouwen, dragers van een pacemaker, mensen die eerder last hadden van epilepsie, een beroerte, hoge bloeddruk of hartproblemen en mensen onder invloed van alcohol of drugs mogen de bril om gezondheidsredenen niet gebruiken.

Kinderen jonger dan 11 jaar hebben toestemming nodig van een volwassen begeleider om een sessie mee te volgen.

We raden u aan de sessie te onderbreken indien u één of meerdere van de volgende symptomen ervaart: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, hevige transpiratie, overvloedige speekselproductie.

Tijdens de sessie is het belangrijk dat u blijft zitten. De VR-bril en -technologie is nog in ontwikkeling. Het is een prototype en geen eindproduct. Zet de bril nooit langer dan 30 minuten op.