Kies uw taal:
Beleef de magie van de Middeleeuwen

Reserveer je tickets

Wees zeker van de toegang tot het Historium. Reserveer nu al op voorhand! Beste prijs.

Reserveer tickets online

Bekijk alle mogelijke soorten tickets.

We zijn elke dag open vanaf 10 u.

We zijn gemakkelijk te vinden op
nr. 1 aan de Markt in Brugge.

Duvelorium

Halloween @ Historium Brugge

Voor een dagje griezelen met de hele familie ben je tijdens de Herfstvakantie aan het juiste adres bij de belevingsattractie Historium. Hier reis je van 25 oktober tot 2 november naar het duistere, middeleeuwse Brugge. Het hele gebouw wordt gedecoreerd tijdens Herfstvakantie, waarbij de mooist versierde pompoenen niet zullen ontbreken! De niet te missen hoogdag van Halloween @Historium is 31 oktober. Die dag kan je deelnemen aan knutselworkshops onder begeleiding van kakelende heksen of meedoen aan de grime- en schmink sessies waarbij jong en oud gegarandeerd iedereen de stuipen op het lijf zullen jagen! Mis ook niet de spektakel show van Ramza de magiër!

NIEUW COMBI-TICKET MET BIERDEGUSTATIE.

NIEUW: combi-ticket Historium & bierdegustatie in Duvelorium (Grand Beer Café).
Tijdens de bierdegustatie geniet u van 3 glazen Belgische speciaalbieren i.e. Duvel (16,5 cl), Maredsous (12,5 cl) en Liefmans cuvée brut (12,5 cl).

Profpass

De “profpass” pedagogische ontdekkingen werd in voegen gebracht om de leerkrachten die bezorgd zijn over de kwaliteit van hun schoolbezoek in de loop van het jaar vertrouwd te maken met Historium Brugge en ook met vier andere schoolreis bestemmingen (Mini Europa, Océade, Sealife en Pairi Daiza). Historium organiseert tijdens de schoolvakanties geregeld educatieve evenementen zoals workshop, demonstraties, concerten en quizzen rond historische thema’s. We wensen dan ook dat het onderwijzend personeel al de nieuwigheden en verschillende facetten van Historium in familiaal verband kunnen verkennen, wat uw klasbezoek zeker ten goede zal komen.

Opgelet: Deze Profpass is geldig voor maximum 5 personen die op hetzelfde adres wonen. Enkel geldig voor leerkrachten en hun gezinsleden.  U krijgt de profpass op de dag van uw bezoek aan Historium aan het Historium onthaal, op vertoon van uw lerarenkaart of reservatie via uw school. Geldig zolang de voorraad strekt!

DUVELORIUM (GRAND BEER CAFE) PROMOTIE

Download hier de promotionele flyer

Educatieve pakketten.

De educatieve pakketten voor het lager en middelbaar onderwijs kun je downloaden via

 http://historium.be/nl/extra/downloads

Nocturnes voor bedrijven, service clubs en verenigingen...

Historium biedt interessante nocturneformules voor bedrijven, service clubs en verenigingen.

Voor meer informatie, mail sales@historium.be

INTERACTIEVE WANDELING

Historium is een belevingsattractie. Je stapt door waarheidsgetrouwe decors waarin film, muziek en speciale effecten versmelten tot een magische ervaring. Op die manier beleef je een spannend liefdesverhaal dat zich afspeelt tijdens de gouden tijd van Brugge. Het is meer dan zien en horen. Je ruikt en voelt hoe het leven toen was.
Dankzij de audioguide beleef je alles in je eigen taal.

Het verhaal dat je in Historium beleeft neemt je mee naar de 15e eeuw, 1435, om precies te zijn. Je beleeft de dag waarop Jacob de liefde van zijn leven ontmoet...

De jonge Jacob werkt voor Jan Van Eyck, de beroemde schilder, en moet in de vroege ochtend het model Anna en de halsbandparkiet Frederico afhalen op de Brugse kaaien. Maar niet alles verloopt zoals gepland...

MULTI-SENSE experience

Multi Senses! Historium is meer dan zien en horen. Je stapt in het verleden... ruikt en voelt hoe het leven toen was. Speciale effecten maken de ervaring nog intenser. Laat je bedwelmen door de geur van saliezeep in het badhuis en voel de wind wanneer je over de oude stad vliegt.
Geniet van de speciaal voor Historium geschreven muziek van Nicholas Lens, uitgevoerd door het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor.

vlaams RADIO KOOR - brussels philharmonic Personages & verhaal
Personages & verhaal
 • Anna
 • Jacob
 • Van Eyck
 • Frederico
 • Di Bicci & Wieland Lauweryn
 • De Paternostermaakster
 • Lucia
 • Hans
 • Het Badmeisje
Piero Di Bicci & Wieland Lauweryn
Michel Van Dousselaere & Peter Van Den Begin
De vadsige koopman Piero Di Bicci ziet eruit als een blok die voor niemand wijkt. De sluwe handelaar Wieland Lauweryn wacht af. Di Bicci zeurt over de prijs. Lauweryn wil niet plooien. Een kwetterende papegaai overstemt hun geruzie. Is het Frederico? Nee, het is een rode. Maar wel een vrouwtje…
Het verhaal van Jacob en Anna
Stap door de scènes van een spannend liefdesverhaal.

Brugge 1435. De beroemde schilder Jan Van Eyck werkt zijn “Madonna met kanunnik Joris Van der Paele” af. Op het doek mankeren nog twee personages: de madonna en de groene halsbandparkiet. Leerjongen Jacob is door zijn meester naar de haven gestuurd om de modellen op te halen. Hij wordt op slag verliefd op de oogverblindende Anna. In het tumult dat daarop volgt, gaat de halsbandparkiet vliegen en rent Anna de vogel achterna. Tot overmaat van ramp heeft Jacob in zijn val een erfstuk van zijn moeder gebroken. Zal hij ondanks z’n stunteligheid zijn droom kunnen waarmaken en ooit zelf schilder worden? En zal Anna op haar beurt voor hem vallen? Het spannende en meeslepende liefdesverhaal loopt als een rode draad door het Historium en neemt je mee op een unieke en waarheidsgetrouwe trip door het gloriërende Brugge van de middeleeuwen.
Virtuele reconstructie

Virtuele reconstructie

Om het Middeleeuwse Brugge weer tot leven te wekken werden niet alleen historische interieurs nagebouwd maar werd ook de oude stad digitaal gereconstrueerd onder leiding van een team gerenommeerde geschiedkundigen. In Historium maak je zelfs een vlucht door de indrukwekkende Waterhalle, die verrijst voor je eigen ogen, dankzij de hedendaagse computertechnieken.

vlaams RADIO KOOR - brussels philharmonic Dingen die je moet weten over Brugge

Dingen die je moet weten over Brugge

Na de walkthrough experience volgt een interactieve tentoonstelling. Je ontdekt er de essentie van de Brugse middeleeuwen, die in de hoofdstukken van het verhaal is verweven.
Test jezelf en speel de quiz, je weet meer dan je denkt!
Stel een originele postkaart samen met jouw gezicht en stuur die naar al je vrienden.

Geniet op het panoramisch terras van een uniek zicht op het Belfort en de Markt. Een uitgelezen fotomoment!

Plan je bezoek
tickets
Plan je bezoek
Openingsuren
Dagelijks geopend van 10 – 18 uur (tickets tot 17 uur), uitgezonderd op 1 januari en 25 december.

Tijdsbesteding: tot ongeveer 1,5 uur Nederlands, Français, English, Deutsch, Italiano, Español, Русский, 中文*, 日本語*  * Dialogues are not translated
Prijzen
Volwassenen
€ 11
Kinderen
€ 5,50
(2 – 14 jaar)
Family Pass
€ 30
Deze pass geeft  toegang voor max. 2 volwassenen en max. 3 kinderen van 0 -14 jaar
Groepen
€ 9 p.p.
(min. 15 betalende personen)
Combi-ticket Historium & Historium wandeling
€ 15
(min. 15 en max. 24 personen)
Meer informatie
Combi-ticket Historium & Groeningemuseum
€ 15
Combi-ticket Historium &
City-Tour
€ 25
Kinderen (2 – 14 jaar)€ 14
Meer informatie
Combi-ticket Historium &
bierdegustatie in Duvelorium
(Grand Beer Café)
€ 17,80
Rolstoelgebruikers
€ 11
(1 begeleider gratis)
Studenten
€ 9
(op vertoon studentenkaart)
Kom met de trein en
geniet een korting.
Meer informatie
tickets

DUVELORIUM

DUVELORIUM (Grand Beer Café)

Het Duvelorium is de ideale plek om in een zeer eigenzinnig kader te bekomen van die indrukwekkende tijdsreis naar de Brugse middeleeuwen.
Degusteren en genieten van verschillende Belgische speciaalbieren, dat kan in het Duvelorium. Onder meer Duvel, Vedett, de bieren van brouwerij Achouffe, Liefmans en De Koninck worden er geserveerd. Het panoramisch terras biedt een adembenemend uitzicht op de markt van Brugge. In de shop kunnen bezoekers de bieren en speciale pakketten aankopen. Voor Historium werd er een Historium-Duvel glas ontwikkeld dat enkel te koop wordt aangeboden in Historium. Een mooi souvenir en een must have voor elke Duvel liefhebber.Beleven, tot rust komen en ten volle genieten van een prachtige omgeving en uniek uitzicht, dat is Duvelorium ten voeten uit.

Welkom bij Historium ticket reservering.

Wegens een technisch probleem is het momenteel niet mogelijk online tickets aan te kopen.
U kan wel uw tickets ter plaatse aankopen. Historium is dagelijks open van 10u tot 18u, met laatste toegang om 17u.
Indien u voor groepen wenst te reserveren, of u heeft een dringende vraag, gelieve dan dit contactformulier in te vullen:

Corrigeer de hierboven gemarkeerde velden
Het formulier werd met succes verzonden
(*) verplichte informatie

Historium Brugge

Markt 1, 8000 Brugge

Bekijk in Google Maps
Koop nu je tickets
Download vCard
tickets
Neem contact met ons op

De antwoorden op jouw vragen over Historium vind je op de pagina FAQ. Heb je toch nog vragen, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Corrigeer de hierboven gemarkeerde velden
Het formulier werd met succes verzonden
(*) verplichte informatie

Historium Brugge

Markt 1, 8000 Brugge

Bekijk in Google Maps
Koop nu je tickets
Download vCard
contact
tickets