Scholen

In Historium, de historische belevingsattractie, garanderen wij plezier voor je leerlingen, al dan niet gecombineerd met onze educatieve programma's. Historium is de perfecte introductie tot de middeleeuwse geschiedenis van Brugge. Hier begin je met je klas een culturele en/of toeristische verkenning van de stad. Wij staan klaar om van de schoolreis voor je leerlingen een echte studiereis te maken. Bovendien genieten zowel leerlingen als leerkrachten van gunstige extra voordelen! Historium heeft ook alle faciliteiten in huis om je klas op een vlotte manier te ontvangen. Historium is een unieke én educatieve uitstap voor leerlingen en leraren. 

NIEUW! Met de Historium VR Experience komt de 15de eeuw terug tot leven met virtual reality. Zet de bril op en ga gedurende 8 minuten mee op een tocht door de middeleeuwste stad alsof u erbij was in 1435!

Tarieven
 
Scholen basisonderwijs*: € 6 per persoon.
Scholen secundair onderwijs*: € 7 per persoon.
Scholen hoger onderwijs*: € 10 per persoon
* 1 begeleider gratis per 15 betalende leerlingen; extra begeleiders betalen dezelfde prijs als leerlingen.

Combi Historium & Choco-Story basisonderwijs: € 10 per persoon
Combi Historium & Choco-Story secundair onderwijs: € 13 per persoon

Ticket Historium VR Experience: € 2 per persoon (vanaf 13 jaar)

Reserveren:

Wens je te reserveren voor een onvergetelijke schoolreis met je leerlingen?

Dat kan héél eenvoudig door het reservatieformulier online in te vullen.

Heb je zelf nog vragen? Of heb je hulp nodig bij het invullen van het formulier? Aarzel dan zeker niet om onze reserveringsdienst te contacteren via info@historium.be

Opgelet: Het is aangewezen om minstens 7 werkdagen voor je bezoek je reservatie door  geven. Aarzel niet om zo snel mogelijk te reserveren en een datum vast te leggen. Het effectieve aantal deelnemers kan je nog wijzigen ter plaatse op de dag van je bezoek.

Praktisch:

Het Historium is elke dag open vanaf 10u tot 18u (laatste show start om 17u).
Elke show (om de 4:30 minuten) kunnen 20 personen de attractie binnen.

Bereikbaarheid:

Met de trein: trein nemen naar station Brugge. Vandaar is het 25 minuten wandelen naar Historium of is het mogelijk om een bus te nemen. Elke bus richting centrum stopt aan de Markt.

Met de auto: De beste optie is de wagen te parkeren aan het station van Brugge. De Parking Centrum Station is de grootste en goedkoopste publieke parking van Brugge. Op vertoon van het parkeerticket (aan de lijnwinkel Station of buschauffeur) reizen zowel de chauffeur als drie passagiers van de wagen gratis naar en van het centrum met het openbaar vervoer op de dag dat de auto geplaatst wordt in de parking. 

Met de bus: parkeren op de busparking (geen parkeermogelijkheid op de Markt).

Met de fiets: er zijn genoeg fietsenstallingen voorzien op de Markt.

Extra voordeel met de lerarenkaart: 

Korting met de lerarenkaart voor een individueel bezoek aan Historium :

€ 12 in plaats van  € 13,50 voor een leerkracht met lerarenkaart (incl. audioguide)
€ 33 in plaats van € 37 voor een Family Pass (2 volwassenen en 2 kinderen (3 - 12 jaar))
€ 17 in plaats van € 19,50 voor een combiticket Historium & Historium City VR.

Educatieve pakketten:

Trouw aan haar educatieve roeping heeft Historium Brugge een reeks educatieve pakketten ontwikkeld voor zowel het basis- als het secundair onderwijs. Deze interactieve werkmappen, speciaal voor scholen opgesteld, werden aangepast aan het niveau van de leerlingen en mogen vrij gekopieerd worden. De leerling kan de sfeer en leefwijze van de middeleeuwen reconstrueren. Door het beantwoorden van inhoudelijke vragen gaat men op een actieve manier werken rond de geschiedenis van de middeleeuwen. 

Maak van Historium een nog intensere ervaring en download hieronder onze educatieve pakketten. Voor de sleutels/ oplossingen tot de pakketten, mail naar info@historium.be.

Educatief pakket lager onderwijs (kleur) Educatief pakket lager onderwijs (zwart-wit) Educatief pakket secundair onderwijs (kleur) Educatief pakket secundair onderwijs (zwart-wit)

Combiticket met Choco-Story

Choco-Story is een chocolademuseum in Brugge. Dit chocolademuseum, gevestigd in een 15e-eeuwse vroegere wijntaverne, Huis De Croone, laat met objecten, demonstraties en smaaktesten zien hoe cacao wordt verwerkt tot chocolade. Aan de hand van de vele tentoonstellingsstukken wordt een beeld gegeven van de geschiedenis van de chocolade. Meer info op www.choco-story.be.

Profiteer nu van ons extra voordelige combiticket!

NIEUW! Picknicken in Historium

Schoolgroepen die Historium bezoeken kunnen gebruik maken van onze picknickruimte. Deze verwarmde ruimte biedt plaats aan 50 personen en is gratis te gebruiken mits afname van min. 1 drankje per persoon aan € 1,50 per drankje. Reservatie op voorhand is verplicht.