Interactieve tentoonstelling

Historium neemt je mee op een magische tijdreis door middeleeuws Brugge met klank, beeld en speciale effecten. Aansluitend is er een interactieve tentoonstelling mét quiz. Deze tentoonstelling geeft historische duiding en vertelt over het dagelijkse leven in de middeleeuwen en licht belangrijke geschiedkundige ontwikkelingen toe. Aan de hand van de drukknoppen op de audiogids die je krijgt bij het binnengaan van de attractie, ontdek je de rijke geschiedenis van het pittoreske Brugge, tot op vandaag. Je leert er meer over de architectuur van Brugge,  zijn stadsplattegrond en de stadsomwallingen of vestingen. Ook kom je er meer te weten over de opbouw van de attractie. Je ziet hoe historici en topontwerpers samen aan het werk gingen met de modernste technieken om Historium te maken. In dit deel van de attractie kan je ook gebruik maken van de City Explorer.

De City Explorer maakt je wegwijs in het toeristische aanbod van Brugge. Dit meertalig staaltje technologie informeert, plant en toont wat Brugge te bieden heeft. Alle mogelijkheden komen aan bod op deze digitale tool, die het te land, te water of te voet der dingen vlotjes uit de doeken doet. Via een roteerbaar multi-touchscherm kan je de stad als het ware binnenstappen. De handige zoekrobot van de City Explorer helpt je je bezoek aan Brugge te plannen, volledig gebaseerd op jouw interesses, tijd en het weer. Of het nu gaat om een topconcert, een fietsroute of de belangrijkste bezienswaardigheden: de City Explorer weet raad! 

Op het aansluitende panoramisch terras geniet je van een uniek zicht op de Markt en het Belfort. Dit is de beste locatie voor een mooi fotomoment!

Interactieve tentoonstelling