Historium Stadswandeling

In het straatbeeld van Brugge zijn tekens uit de Gouden Eeuw duidelijk en veelvuldig aanwezig. Historium heeft in dat verband de beste ligging die men zich kan indenken. Precies op de plaats waar straks de bezoekers naar het jaar 1435 worden getoverd, stond de Waterhalle, in die periode één van de meest imposante gebouwen van de wereld. Historium ligt precies in het hart van het toenmalige wereldhandelscentrum Brugge, waar handelaren uit alle hoeken van Europa toekwamen. Ook de buurt rond Historium behoort tot de belangrijkste historische kern van Brugge. Op Markt, Kraanplein, Burg, Van Eyckplein, Beursplein werd grote geschiedenis geschreven en vindt men de top bezienswaardigheden. Ze zijn allemaal opgenomen in de Historium wandeling die met het Historium gebouw de beste startplaats heeft die men zich kan indenken.

Het doel van de wandeling “Brugge Beter Begrijpen” is dat men de beleving uit de Historium attractie kan toetsen aan de stad zoals die er vandaag uitziet. De wandeling geeft het bezoek aan Brugge een belangrijke meerwaarde, niet alleen wat beleving betreft maar evenzeer inhoudelijk. De Brugse gidsenverenigingen, betrokken bij het ontwerpen van het parcours, begeleiden de wandelingen.

De Historium wandeling (1,5 km) duurt ongeveer een uur en gebeurt het best na het bezoek aan Historium. Reserveren voor de wandeling kan alleen in combinatie met een bezoek aan Historium, voor groepen van 15 tot 25 personen. Een combi-ticket kost € 17,50 per persoon en de wandeling wordt aangeboden in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Russisch.

In samenwerking met:

West-Vlaamse Gidsenkring
S-wan
Koninklijke Gidsenbond