Faciliteiten

Faciliteiten in Historium

Toeristisch Info Punt

In het Toeristisch Info Punt kunnen bezoekers terecht voor antwoorden op hun vragen over museums, bussen, treintijden, wandelingen... Het Toeristisch Info Punt is dagelijks open van 10:00 tot 17:00, behalve op 25 december en 1 januari.

Gratis Wi-Fi

Historium voorziet gratis Wi-Fi voor onze bezoekers en andere geïnteresseerden. Maak verbinding met netwerk _Historium WiFi.

Bankautomaat

Op ons binnenplein is een bankautomaat van BNP Paribas Fortis waar u geld kan afhalen. Deze is dagelijks beschikbaar van 10:00 tot 18:00.

Ontmoetingsplaats voor gidsen

Op ons binnenplein is er een amfitheater. Dit is de ideale startplaats en een makkelijke ontmoetingsplaats voor gidsen, groepen en verenigingen..

Historium Info Punt

In combinatie met een bezoek aan Historium is het Toeristisch Info Punt de perfecte start om Brugge te verkennen. Historium Brugge en het info punt zijn een stimulans om de rest van de stad, de vele musea en andere attracties te verkennen.

Openbare toiletten

Er zijn betalende toiletten in de kelder. Daarnaast is er ook een babycorner waar moeders hun baby kunnen verschonen en voeden, alsook een rolstoelvriendelijk toilet.

Fietsenstalling en -pomp

Platte banden vormen niet langer een probleem. Er is een publieke fietspomp op de Markt van Brugge, vooraan het Historium, die iedereen kan gebruiken. Dit is een manuele, mechanische pomp die makkelijk te gebruiken is. Deze zijn duurzaam aangezien ze geen elektriciteit nodig hebben en geen lawaai maken. Fietsenstallingen bevinden zich ook in grote getale op de Markt.

Rolstoelen

Historium en alle faciliteiteiten zijn vlot bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Wij hebben ook één rolstoel ter beschikking aan het onthaal. Het gebruik van onze rolstoel is gratis tijdens een bezoek aan Historium.

Huisdieren

Inzake veiligheid en hygiëne zijn huisdieren niet toegelaten in Historium. Enige uitzondering is de blindengeleidehond met een jasje..

Baby corners en buggy's

Baby corners zijn voorzien in de toiletten in de kelder, waar moeders hun baby's kunnen verschonen en voeden. Buggy's zijn niet toegelaten in de attractie, maar kunnen achtergelaten worden aan het onthaal van Historium.

EHBO

In geval van nood is er een EHBO-ruimte voorzien in Historium, inclusief AED-toestel.

Bagageruimte en lockers

Er is een bagageruimte in de kelder van Historium. Daarnaast zijn er ook gratis lockers zonder tijdslimiet..

Shop & Souvenirs

In de Shop kan u terecht voor een leuk Hisotrium souvenir of een uniek Duvel collector's item!

Picknick

Schoolgroepen die Historium bezoeken kunnen gebruik maken van onze picknickruimte. Deze verwarmde ruimte biedt plaats aan 50 personen en is gratis te gebruiken mits afname van min. 1 drankje per persoon aan € 1,50 per drankje. Reservatie op voorhand is verplicht.

Daarnaast kunt u ook terecht bij één van de volgende adressen:

  • De Snuffel, Ezelstraat 42, Tel. +32 50 33 31 33, 80 plaatsen
  • 't Zand 27,'t Zand 27,  Tel: +32 50 49 02 56, t.zand27@skynet.be, zaaltje boven 20 plaatsen
  • Lilaloe (gesloten op dinsdag), Mariastraat 38, Tel. +32 50 33 94 24 , info@lilaloe.be, max. 80 plaatsen. Reservatie gewenst
  • St-Janshoeve (gesloten op maandag en dinsdag), Mariastraat 38, Tel. +32 50 82 03 15, max 100 plaatsen. Reservatie gewenst

Verloren kinderen

Verloren kinderen worden meteen opgevangen en gebracht naar het onthaal van Historium. Tip voor ouders: zorg dat uw kinderen altijd uw naam en mobiel nummer bij zich hebben, zodat ze geen lange bange momenten moeten doorstaan.

Verloren voorwerpen

Verloren voorwerpen kunnen worden aangegeven aan het onthaal van Historium. Voorwerpen die gevonden worden in de attractie worden daarheen gebracht en bewaardtot de rechtmatige eigenaar deze komt ophalen. Verloren voorwerpen worden 3 maanden bijgehouden.

Andersvaliden

Historium is toegankelijk voor andersvaliden. Personen met een handicap kunnen genieten van een magische dag in de attractie. Voor meer informatie, stuur een mailtje naar info@historium.be.

Claustrofobie

Om veilgheidsredenen is een bezoek aan Historium afgeraden voor mensen die last hebben van claustrofobie. Indien u toch wenst de attractie te bezoeken, raden wij u aan eerst even dit te bespreken met ons onthaal.

Middeleeuws panorama

In de koetspoort van Historium hangt een spectaculaire muurschildering. Dit panorama toont hoe de stad eruit zag in 1435. Deze taak werd toevertrouwd aan Bert Vanwynsberghe, een in trompe-l'oeil gespecialiseerde schilder, bekend van de geschilderde glascontainers in Kortrijk, decors van het Oorlogsmuseum en vele andere in- en outdoor schilderwerken. Hij werd geselecteerd door een evaluatiecomité op basis van zijn ervaring en flexibiliteit (www.bert-v.be).

Panoramisch terras

Het panoramisch terras op de tweede verdieping is de ideale plek voor een fotomoment! Klik hier voor meer informatie.

Tickets & Prijzen

Adres & Bereikbaarheid

Openingsuren